10 sfaturi: amenajează o cameră de zi mică
Livingul este inima casei tale. Aici vă petreceți cea mai mare parte a timpului (de veghe), aici vă relaxați și aici se reunește întreaga familie. Dar ce să faci dacă nu ai atât de mult spațiu pe cât ți-ai dori? Iti oferim idei despre cum sa amenajezi un living mic, astfel incat sa nu para inghesuit.
Prezentare generală a subiectului:
1. Păstrați camera luminoasă
2. Mobilierul mic se potrivește în camerele de zi mici
3. Alegeți mobilier cu o silueta subțire
4. Lăsați spații libere
5. Folosiți înălțimea
6. Mobilier multifuncțional
7. Iluzii optice
8. Folosiți lumina într-o manieră țintită
9 Atașați oglinzile
10. Mai puțin înseamnă mai mult
1. Păstrați camera luminoasă
Piele de vacă I de la TOPSQUARE
În culori deschise, camerele mici par mai mari. Așa că bazează-te pe tonuri moi, rezervate, cum ar fi alb, bej și crem, cu care îți poți amenaja camera de zi ton pe ton . Acest lucru face ca camera să pară mai ușoară, mai luminoasă și mai puțin apăsătoare. Puteți completa acest lucru cu lemn, de exemplu, pentru un efect natural și armonios. Desigur, puteți oricând să completați acest lucru cu accente unice în culori îndrăznețe sau metale strălucitoare pentru a adăuga un pic de dinamism.
2. Mobilierul mic se potrivește în camerele de zi mici
Raft Lindholm IV , mese laterale Past Past I (în trei părți) de la MØRTEENS | Masuta laterala Hanck de MØRTEENS
Atunci cand iti alegi mobila de sufragerie, ai grija sa nu alegi mobilierul prea voluminos. O zonă de living voluminoasă poate părea exuberantă și poate supraîncărca vizual camera. Nici rafturile , măsuțele de cafea , fotoliile și alte lucruri nu ar trebui să fie prea întinse . Așa că ține cont de proporții.
Singura modalitate de a potrivi o canapea cu adevărat mare este să o faci în mod conștient în centru și să o orientezi cu camera. Configurați canapeaua de colț sau zona de zi astfel încât să puteți vedea partea deschisă de la ușă - astfel obțineți un efect îmbietor.
3. Alege mobilier cu o silueta subtire
Se potrivește cu sfatul anterior: formele delicate și grațioase arată mai bine într-o cameră de zi mică, deoarece creează o impresie de lejeritate . Alege canapele și fotolii cu o silueta subțire. Sfatul nostru: veți găsi multe dintre aceste piese în stilul Scandi , cum ar fi un bufet pe picioare zvelte și o cafea subțire sau o măsuță laterală.
Scaunele din sârmă , precum Le Gaillard din Colecția Eva Padberg , sau scaunele din ratan la modă arată puțin mai aerisite . Trucul: Deoarece sunt făcute din bare, puteți vedea prin ele. Deci nu blochează vederea și par cu atât mai discrete.
4. Lăsați spații goale
Minimalismul este una dintre virtuțile de top atunci când decorați un living mic. Prin urmare, aveți grijă să nu supraîncărcați spațiul disponibil. Lăsați spațiu liber pe podea și, dacă aveți îndoieli, lăsați o piesă de mobilier afară.
Același lucru este valabil și pentru perete: limitează-te la câteva poze și/sau elemente și lasă mult spațiu în jurul lor. Din acest motiv, un bufet mic este, de asemenea, o alegere bună pe o parte a peretelui, deoarece întreaga zonă liberă de deasupra acestuia face ca camera mică să pară spațioasă.
Dacă camera dvs. de zi este, de asemenea, scăzută: O imagine în format portret întinde camera vizual.
5. Folosiți altitudinea
Raft Berlin de TEMAHOME | Coltar Kinx si taburet tapitat Kinx by KINX
— Da, dar unde să-mi pun toate lucrurile? s-ar putea să te întrebi acum Nu-ți face griji, pentru că o bibliotecă încă mai aparține sufrageriei. Și chiar poți profita de asta. Daca ai o multime de lucruri de depozitat, opteaza pentru un raft inalt pana in tavan, pe care il poti amenaja decorativ si intr-o varietate de moduri. Cote și lucruri dispar în cutiile de depozitare , ceea ce menține ordinea.
Cel mai bine este să-l așezați pe un perete lateral care nu este primul lucru pe care îl vedeți. In felul acesta le-ati combinat pe ambele: spatiile libere de la sfatul 4 si posibilitatea de a crea spatiu de depozitare.
De asemenea, utile pentru spațiu suplimentar de depozitare: rafturi de perete pe care le puteți atașa la înălțime , de exemplu deasupra ușii.
6. Mobilier multifunctional
Nu ai foarte mult spațiu, așa că alegerile tale de mobilier ar trebui să fie la îndemână . Se recomandă, de exemplu, mesele de consolă : nu sunt deosebit de adânci, oferă spațiu de depozitare, uneori și sertare și pot fi folosite ca birou sau masă de toaletă.
Scaunele tapițate pot prelua funcția unei măsuțe de cafea - sau pot oferi un loc suplimentar dacă este necesar . Sau îți poți completa echipamentul cu o comodă în care poți depozita mult și, de asemenea, să așezi un oaspete pe el.
Cu o canapea extensibilă sau o canapea funcțională ai mai mulți ași în mânecă - de exemplu spațiu de dormit pentru oaspeții peste noapte sau o cutie de pat în care poți depozita pături sau altele asemănătoare.
7. Iluzii optice
Dungile orizontale te fac să arăți mare – ceea ce este destul de nedorit în modă poate fi folosit atunci când proiectezi camere mici. Dungile sau marginile de pe perete fac sufrageria dvs. mică să pară mai lată. De asemenea, puteți îmbunătăți vizual tavanele joase pictând un perete în culoare și lăsând o dungă albă în partea de sus. Un alt sfat pentru acest lucru ar fi un tapet cu dungi pe lungime.
În plus, covoarele cu dungi încrucișate sunt o modalitate bună de a prelungi vizual încăperile. Efectul de perspectivă face ca ochiul să creadă că camera este mai lungă.
8. Folosiți lumina într-o manieră țintită
Chiar și cu iluminarea potrivită, puteți face o cameră de zi mică să pară mai mare. În primul rând: este mai bine să nu alegeți modele de lămpi prea vizibile, ci mai degrabă lumini discrete, subțiri, analoge cu mobilierul (vezi sfatul 2).
Iluminarea indirectă este metoda de alegere pentru extinderea optică a unei încăperi cu lumină . Puteți realiza acest lucru cu iluminare de fundal, benzi LED ascunse , lumini de perete sau iluminare pentru rafturi. Trucul: o cameră pare mai lată atunci când pereții ei sunt ușor luminați.
De asemenea, ar trebui să vă bazați pe o varietate de surse de lumină pe care le utilizați în mod flexibil. De exemplu, poți avea o lampă de podea lângă canapea când citești și să ai restul încăperii destul de întunecat - prin faptul că nu poți vedea totul dintr-o privire, camera pare mai mare.
9. Atașați oglinda
Bufetă Gjora de MØRTEENS , oglindă Fremington de ARS MANUFACTI.
Cunoaștem acest truc, de exemplu, de la compartimentul frigorific din supermarket: oglinzile prefac spațiu suplimentar acolo unde nu există. Un alt efect: reflectând lumina, aduc mai multă lumină în cameră fără iluminare suplimentară. Cel mai bine este să atârnați oglinda vizavi de fereastră sau pe perete în lateral, astfel încât să poată absorbi lumina și să o reflecte înapoi în cameră.
10. Mai puțin înseamnă mai mult
Pe scurt, acest sfat este probabil concluzia când vine vorba de mobilarea camerelor de zi mici: folosește reținere pentru a nu supraîncărca camera. Acest lucru se aplică pieselor de mobilier, dar și decorațiunii: este mai bine să vă decideți asupra câteva piese preferate (coordonate în funcție de culoare) și apoi să le puneți în lumina potrivită. Și dacă aveți îndoieli: afară cu asta. Așa că puteți oricând să vă puneți în scenă camera din nou.